петок, 09 октомври 2009

pocetokzdravo nova strano ke se gledame cesto ke pisuvam na tebe .

вторник, 14 август 2007

GO TO SLEEP

Go to sleep
Go to sleep
Go to sleep
Sweet mother
and when you open your eyes again
you'll see the sun
And the sun would say to you
go to work
Be brave and strong
and you'll never be
mad or sad
Written by Machence

THE LIFE IS HORRIBLE

This is not a real life
look at the crime outside
look at the two birds ding
isn't that for crying..Written by Machence

IM WAITHING FOR A SNACK

Don't you see see see
what is in the menu
I'm so hungry
please hurry !
Written by Macence

WHO IS HUNGRY

Spend all your money
eat me with honney
eat me with chilly
don't be silly

среда, 13 јуни 2007

АНА ФАНТАЗИРА

Кога часот ке се смени
Ана оди нагоре,
Кога часот ке се размени
Ана оди надоле.

Кога часот оди напред
Ана оди назад,
Кога часот оди назад
Ана оди напред.

Кога часот е полноќ
Ана е принцеза,
Кога часот е седум
Ана е ученичка.

Кога часот ке се сврти
Ана е пеачка,
Кога часот ке се одврти
Ана е пчеличка.
Напишале :

Марија и Кика

среда, 04 април 2007

ДВЕ ЖАБИ

Две жаби се скарале
бар да е за нешто
крекаа гласно
си рекоа сешто

Ти си жаба грда
со големи очи
а ти кога скокаш
со стомакот кочиш


Оденаш во барата
нешто страшно шлапна
штркот со клун штрапна
и двете го лапна.Од некој чичко

ПЧЕЛА

Ако има мед
на овој цвет
јас ке бидам
пчелка во лет
низ полето ке летам
од цветот ке полетам
и ќе уживам

Јас сум пчелка во лет
одам кај убавиот цвет
да го земам вкусниот мед.Марија